Arnavutköy Nokta Tesisleri – Kuzu Çevime

Hem yemek hem dinlenmek için iyi bir Nokta

İstanbul’un sıcağından, neminden ve kalabalığından biraz uzakta, sizi bir lezzet mekânına davet ediyoruz bu hafta.

Tabii bu vaadimize güzel yemekler de dahil. Onlarca ağacın ortasında, havuzlardan gelen su şırıltılarının arasında hem kafanızı dinleyebileceğiniz hem de etin en leziz halini bulabileceğiniz bir mekân Arnavutköy’deki Nokta Tesisleri. Bilenler bilir, 20 yıllık bir işletme burası. İster kahvaltı yapın, ister mekânın kendi özel çiftliğinde yetiştirdiği hayvanlardan elde edilen taze ve hijyenik etlerle hazırlanan lezzetlerine kendinizi kaptırın.

Arnavutköy yolu üzerindeki bu nezih ve huzurlu yer, 10 bin metrekarelik bir alana sahip ve çocuklar için eğlenceli bir oyun parkı var. Çocuklarınızın arkadaşlık kuracağı ördek yavruları bile var. Mekânın 1.500 kişilik geniş bahçesi yanında kapalı salonları da mevcut. Sami Gül tarafından işletilen mekân sabah 8’de kahvaltı ile açılıyor. Hafta içi serpme kahvaltı, hafta sonları ise açık büfe var. Öğleden sonra ise et ve ızgara çeşitleri servisi başlıyor. Sami Gül, “Özel olarak yetiştirdiğimiz hayvanları veteriner kontrolünde kesiyoruz. Hijyene büyük önem veriyoruz. Burası bir aile mekânı gibi. Saatlerce canınız sıkılmadan dinlenebilir ve güzel lezzetlerimizi açık havada tadabilirsiniz.” diyor.

Mekânın spesiyali ise kuyu kebabı. Beş saatte, sıcak kuyulara sarkıtılarak pişirilen kuzuların lezzeti harika. Lavaş ile servis edilen yumuşacık etler boğazınızdan midenize doğru inerken bir şükür duygusu da içinizi kaplıyor. Et biraz yağlı ve haliyle yağlı etten uzan duranların tercih edeceği bir lezzet değil. Ama karışık kebap ya da Adana, sac kavurma, ızgara köfte, külbastı, tavuk kanat gibi alternatif lezzetler buradan mutlu ayrılmanızı sağlayacak. Bu arada havuzda yetiştirilen alabalıkların da tadına bakabilirsiniz ama tercihinizi kiremitte alabalıktan yana yapın. Dileyenler bıldırcın eti de yiyebilir. 40 kişi ile hizmet veren Nokta Tesisleri, Ramazan’da da sınırsız iftar menüsü ile iddialı. Kişi başı ortalama 500 gr et yiyebileceğiniz iftar menüsünde ete doyacaksınız. Şehrin karmaşasından uzaklaşıp kendinize ve midenize vakit ayıracağınız bu noktada lezzet var.

Kebap kuyuda, çay semaverde!

Kuyu kebabı ve kiremitte alabalık çok güzel. Yemeğin üzerine getirilen semaver çay da keyfinize nokta koyuyor.

Sundukları etleri kendileri yetiştiren Nokta Tesis-leri’nde çeşit çok, lezzet yerinde. Ancak masalara servis gelene kadar etlerin bir kısmının soğuma riski var. Haliyle başka bir alanda müşteriye mangal verme uygulaması da olmalı.

Leziz yemeklerin üzerine kadayıf dolması ve künefe yemenizi öneririm. Ara sıcak olarak verilen kaşarlı mantar da harikaydı.

Erzurum usulü yapılan ‘kınaz’ı tatmanızı isterim. Manda yoğurdundan hazırlanan ve içine badem, fıstık, kuş üzümü ve nane katılan bu lezzeti başka yerde bulamazsınız.

250 araçlık otopark alanı bulunan mekânın bay ve bayan mescidi var. Çocuklar için park, oyun parkı var ama her yer yeşillik olduğu için tesisin tamamı oyun alanı aslında.

3 okurumuza Nokta Tesisleri lezzetleri ikramımız

Geçen hafta 3 okurumuza Türkmen Mantı&Gözleme Evi (Şirinevler) yemek ikramımız olacağını belirtmiştik. Yüzlerce e-mail arasından yaptığımız çekilişle Fatih Maden, Ekrem Şişman ve Meliha Akcan isimli okurlarımız Türkmen Mantı&Gözleme Evi’nden çift kişilik yemek kazandı. www.zaman.com.tr adresine girerek Cuma eki bölümündeki formu 10 Temmuz tarihine kadar dolduran Zaman okuru 3 çift, bu kez Nokta Tesisleri’nden yemek kazanacak. Şimdiden afiyet olsun!

kaynak : zaman.com.tr

Nokta Tesisleri'nde kendinizi özel hissedeceksiniz.